Agenda

JUNI

Hydrogreenn netwerkbijeenkomst

Op donderdag 10 juni vindt vanaf 10 uur het volgende Hydrogreenn netwerkevent plaats. We zijn dit keer te gast bij DNV in Groningen. DNV is de onafhankelijke expert op het gebied van risicomanagement en assurantie, actief in meer dan 100 landen. Door de brede ervaring en diepgaande expertise bevordert DNV veiligheid en duurzame prestaties, stelt het industriële benchmarks en bedenkt het oplossingen. Tijdens deze sessie besteden we veel aandacht voor waterstof in de gebouwde omgeving, de industrie en de keten. Ook wordt u bijgepraat met updates vanuit de waterstofprojecten, zoals de Groene Waterstof Booster. Deze sessie vindt (hopelijk voor de laatste keer) online plaats en kunt u niet fysiek bijwonen. Een persoonlijke uitnodiging vinden Hydrogreenn leden in de mail. Na registratie ontvangt u enkele dagen vooraf een linkje voor deelname aan de sessie. Hopelijk tot de 10e, veel plezier!
10-jun-2021 10:00 - 11:30
Online (registratie verplicht)

De energietransitie: Hoe kom je van ambitie tot realisatie?

De fossiele energievoorziening bood de afgelopen 70 jaar veel zekerheid en comfort. Naarmate we meer inzetten op duurzame energie verandert die voorziening en infrastructuur radicaal. De opwek wordt decentraler en fluctuerender (zon, wind), er komen nieuwe energiedragers (waterstof, aardwarmte), elektriciteitsnetwerken worden verzwaard en infrastructuur voor waterstof en CCS komen eraan. Met deze veranderingen nemen onzekerheden toe als het gaat over betrouwbaarheid en betaalbaarheid. Tegelijkertijd is zonder deze nieuwe opwek en transport de realisatie van de CO2-doelstellingen voor uw bedrijf niet – of niet tijdig - mogelijk. Dus hoe ga je hier mee om? Wat als je – voorlopig - niks doet? Wat zijn de afhankelijkheden? Welke partners heb je nodig en hoe zien de risico’s er uit? In het 2e webinar gaan we op deze vragen in.
10-jun-2021 12:30 - 14:00
Online (aanmelden verplicht)

Masterclass Waterstof (EDI)

De meeste experts zijn het erover eens dat waterstof een belangrijke rol gaat spelen in het energiesysteem van de toekomst. Ook in het klimaatakkoord is afgesproken dat Nederland gaat inzetten op een sterke ontwikkeling van waterstof. In deze masterclass gegeven door de beste experts op dit gebied, krijgt u een compleet overzicht van de hele waardeketen aan waterstof. Ook wordt er uitgebreid ingegaan op de toekomstmogelijkheden en verdienmodellen van waterstof en het perspectief op een waterstofeconomie.
17-jun-2021 9:00 - 17:00
Utrecht (registratie verplicht, kosten verbonden)

24 juni | New Energy Forum: step into the future of mobility and energy

Tijdens dit online festival nemen Hive.Mobility, EnTranCe en New Energy Coalition je mee in de slimme, nieuwe wereld van duurzame mobiliteit en energietransitie. Dit onder de bezielende leiding van dagvoorzitter Diederik Jekel. Experts, hoogleraren, lectoren, onderzoekers, bedrijven en studenten prikkelen je geest over onze veranderende wereld: huizen die zichzelf voorzien van stroom, autonoom vliegende drones en voertuigen die bewegen op groene waterstof of zonne-energie. We kijken naar slimme energiesteden van de toekomst en de rol van de burger in de transitie. Vanaf het EnTranCe-terrein streamen we spectaculaire demonstraties, reportages, studenten pitchen hun onderzoeken, partners laten hun impact zien in de transitie en er zijn meerdere actuele debatten te volgen. Kom aan het eind van de dag met een hoofd vol nieuwe kennis & inspiratie weer terug in het nu.
24-jun-2021 13:00 - 18:00
EnTranCe/EnergyBarn Groningen

OKTOBER

Hydrogen Online Conference 2021

Hydrogen Online Conference is the largest online Hydrogen event in the world. Discuss with the decision-makers and leaders of the industry! 30+ world-class speakers, 100+ exhibitors, 10,000+ Hydrogen people live, 150+ countries. What to expect: Groundbreaking, up to date and inspiring content from experts and industry leaders. Topics are for example the successful implementation of Hydrogen technology, best in class real world projects and the most ambitious plans out there. The Hydrogen Online Conference 2021 is the highlight of the year for us and hopefully also for you.
8-okt-2021 0:00 - 9-okt-2021 0:00
Online (registratie verplicht)