Kansen in Waterstof!

De Groene Waterstof Booster laat je graag zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van groene waterstof in Noord-Nederland, tegenwoordig ook wel de Hydrogren Valley van West-Europa genoemd. En we zijn nog maar 'net' begonnen... Ben jij een innovatief Mkb'er en wil je meer weten over wat waterstof voor jouw bedrijf/onderneming kan betekenen, meld je dan snel aan en kijk welke Kansen in Waterstof er voor jou liggen. Op de andere pagina's van deze EnTranCe Kennisbank vind je een overzicht van actuele kennis, relevante netwerken en bruikbare tools.
Time
10 minuten
Complexity
Target group
Bedrijven

Blijf op de hoogte van het nieuws uit Noord-Nederland over waterstof en meldt u aan voor de Kansen in waterstof nieuwsbrief

Beste leden,

Onder de noemer Hydrogen Valley neemt Noord-Nederland een leidende positie in de groene waterstof industrie. Groningen als energieprovincie, met Drenthe en Friesland in het kielzog, goede verbindingen met Noord-Duitsland en de Noordzee regio. Hydrogen Valley heeft een totale investeringsagenda van 90 miljoen euro.

Waterstof is niet alleen geschikt voor de grootindustrie, juist bij processen waar veel energie wordt verbruikt kan op maat gemaakt worden voor waterstof. Hiermee is waterstof toepasbaar in verschillende sectoren. Het MKB kan profiteren van de experimenteerkracht en de testcapaciteit op de proeftuinlocatie van EnTranCe. Daarbij is er verbinding met opleidingen (van mbo tot PhD) van Noorderpoort, Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen op de bruisende Zernike Campus met veel jong (internationaal) talent.

De Groene Waterstof Booster is een consortiumproject onder leiding van Hanzehogeschool Groningen, VNO-NCW/MKB Noord, New Energy Coalition en Noorderpoort dat samen met het Mkb aan de ontwikkeling van de waterstofwaardeketen in Noord-Nederland én verder werkt.

Met onze partners kunnen we u een voucherregeling bieden voor het testen of experimenteren met waterstof. De eerste bedrijven gingen u al voor en gebruiken de grote of kleine voucher nu voor het verder ontwikkelen van hun waterstofinnovatie.

Met de Waterstofkansen nieuwsbrief houden we u op de hoogte van niet te missen waterstofnieuwtjes en bieden we u interactieve content, waarmee u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. De koppeling met de EnTranCe Waterstof Kennisbank zorgt ervoor dat u de laatste ontwikkelingen, netwerken en tools tot uw beschikking heeft.

Een voorproefje van wat u kunt verwachten vindt u hier:

Kansen in waterstof!

Aanmelden voor de Waterstofkansen nieuwsbrief, die twee keer per jaar verschijnt kunt u via onderstaande link.

https://forms.office.com/r/NmNkiwRkd3

Voorwaarden:

* Uw e-mailadres wordt opgenomen in een database van de Hanzehogeschool Groningen, tevens penvoerder van de Groene Waterstof Booster. Wij zullen zorgdragen dat uw persoonsgegevens uitsluitend worden gebruikt voor het versturen van deze nieuwsbrief en nooit met derden worden gedeeld. U heeft ten alle tijden het recht uit de database te worden verwijderd.

** De Groene Waterstof Booster zal deze nieuwsbrief gebruiken voor het monitoren van de behoefte van het MKB op het gebied van informatievoorziening en projectmogelijkheden t.b.v. optimalisatie van onze dienstverlening en onderzoeksdoeleinden. Hiervoor zetten wij slimme software in om het zoek- en klikgedrag geanonimiseerd te monitoren.

Dit is een initiatief van EnTranCe – Centre of Expertise Energy van de Hanzehogeschool Groningen en de Groene Waterstof Booster.